Fungicíd Champ 77 WG 300 gr
€19.10
- Výrobca: Glissando Kategórie: Hnojivá a pesticídy, Pesticídy, Fungicídy
- Kód produktu: 950027
- Quantity in pack: 1 kus
- Dostupnosť: Skladom
€19.10
Champ 77 WG je kontaktný fungicíd s veľmi dobrým prienikom do rastlín a ochranou rastlín. Tieto vlastnosti umožňujú produktu bojovať proti patogénnym hubám, najmä hubám patriacim do skupiny Phycomycete, ako aj baktérii rosacea.
Champ 77 WG je kontaktný fungicíd/baktericíd na báze medi, ktorý sa používa na prevenciu a kontrolu peronospóry a bakteriálnej plesne na viniči, ovocných stromoch, zelenine a zemiakoch.
Po zmiešaní s vodou sa granulát rozpúšťa a na ošetrovanom povrchu prebieha redistribúcia iónov medi, čo má vplyv na plesne aj baktérie.
Použitie:
Champ 77 WG sa používa ako preventívne a liečebné ošetrenie listov počas vegetačného obdobia. Množstvo roztoku na zeleninu je 800-1000 l/ha, na ovocie viniča 1000 l/ha. Pri jabloniach sa počas vegetačného obdobia počíta s množstvom 1 500 l roztoku/ha.
V zelenine sa používa na prevenciu alebo pri výskyte hromadných či bakteriálnych infekcií, ktoré sú pre rastliny obzvlášť nebezpečné.
Na ošetrenie zemiakov počas vegetácie proti peronospóre.
V prípade hrozna prebieha postrek počas vegetačného obdobia, striedavo so systémovými prípravkami. Zvýšená odolnosť proti neskorým mrazom sa dosahuje na začiatku vegetácie.
Dávkovanie
Hrozno: 0,2-0,3% (2-3 kg/ha) alebo 30 g látky na 10 litrov vody na boj s manou.
Zemiaky: 0,3 (3 kg/ha) alebo 30 g látky na 10 litrov vody na boj proti peronospóre
Fazuľa: 0,25 % (2-3 kg/ha) alebo 30 g látky v 10 litroch vody na boj proti plesni obyčajnej a rybej.
Uhorka: 0,3 % (3 kg/ha) alebo 30 g materiálu v 10 litroch vody na boj proti svrabom a hranatým škvrnám.
Poľné paradajky: 0,3 % (3 kg/ha) alebo 30 g materiálu na 10 litrov vody na hranatú škvrnitosť a škvrnitosť plodov.
Jablká, hrušky: 0,2 % (2 kg/ha) alebo 30 g materiálu v 15 litroch vody na boj proti bakteriálnej plesni a repke.
Množstvo roztoku/ha je 800-1000 litrov pre zeleninu, 1000 litrov pre ovocný vinič a ovocné stromy.
Pauza:
21 dní pre jablká a hrozno
7 dní zeleniny.